Bokbloggsjerka

Spang på en blogg precis som heter Annikas litteratur- och kulturblogg: http://alkb.se. Här skriver Annika Abrahamsson om böcker, främst inom genren krim och deckare. Det är alltid spännande att få tips av andra på spännande böcker att läsa. Men det som jag tycker är mer spännande med denna blogg är Bokbloggsjerka.

Annika slänger ut en fråga varje vecka i ngt hon kallar bokbloggsjerka. ”Precis som titeln antyder är bokbloggsjerkan till för att vi ska kunna hoppa (eller jerka om man så vill) runt bland bokbloggar som har anmält sig i kommentarsfältet till respektive jerkainlägg.” Givetvis hoppar jag på detta!

Denna veckas fråga (3-6 oktober) är Planerar du vad du ska läsa och när och hur går du i så fall till väga?

Läste snabbt igenom ett par kommentarer och det visar sig att de flesta inte planerar sitt läsande annat än vid utmaningar eller liknande. Samma sak gäller mig. Jag har egentligen en rätt lång lista på böcker jag vill läsa, antingen det är gamla böcker jag läst tidigare men vill läsa om eller om det är helt nya. För att få lite planering i läsandet har jag nu fått tag i en fysisk bokcirkel och då handlar det ju om planering inför träffarna. Det får mig att läsa böcker jag kanske inte annars tänkt mig läsa. Dock är det oftast böcker från Topplistor men ibland kan något annat guldkorn hitta sig fram i listan.

Oftast kan jag börja på en bok som jag har ambitionen att läsa. Kan oftast vara en som är väldigt högt rankad bland kultureliten. Men finns inte tillräckligt med tid för att direkt hinna läsa några kapitel och komma in i boken om den är lite svårtillgänglig så hoppar jag över den boken just då och väljer något betydligt mer lättillgängligt (oftast då en krimroman eller deckare eller kanske till och med chicklit).

Så just nu, ja planering inför bokcirkel men annars något tips jag springer på på någon annans blogg.

Så jag tar gärna emot tips även här på min blogg.

Annonser

En reaktion på ”Bokbloggsjerka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.