Wow-faktor och sträckläsning

DrömhjärtaWow vilken bok och vilken berättelse! Vilket språk! Vilka levande beskrivningar! Kan inte ösa nog med beröm över Cecilia Samartins bok Drömhjärta. En fantastisk bok om Kuba, revolutionen och två kvinnors olika öden i samband med att Castro tar makten på Kuba.

Boken handlar om två kusiner, Nora och Alicia, som växer upp tillsammans i ett idylliskt Kuba. I deras tonår förändras vardagen på kort tid när Castro tar makten och Nora med familj flyr till USA medan Alicia och hennes familj stannar kvar. Boken skildrar deras olika öden och liv och hur de utvecklas under årtionden. En flyr till rikedom och frihet och den andra blir kvar i fattigdom och svält. En brevväxling tar vid och det är spännande att följa deras olika öden. Boken skildrar starka band, vänskap och kärlek som övervinner avstånd.

Jag hade svårt att släppa boken och sträckläste den i natt när jag ändå inte kunde sova. Det är verkligen en bok att rekommendera. Både för handlingen men framförallt för de målande beskrivningarna av miljöer och av karaktärerna. Utöver detta är det en skildring av hur människor kunde ha det under Castros regim och vad det innebar att stanna kvar eller lämna Kuba under denna period.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.