Konspirationsteorier på högsta nivå

hamlet”Att vara eller inte vara” en klassiker som så många andra från Hamlet av Shakespeare. Handlingen utspelade sig på slottet i Helsingör. Prins Hamlet får veta att den nuvarande kungen, Claudius, har mördat hans far – den tidigare kungen. Han vet inte om detta är sant så han låtsas vara sinnessjuk för att testa kungen. Han sätter upp en pjäs där mordet spelas upp. Kungen reagerar på ett sätt som gör att Hamlet tror att han är skyldig och Hamlet beslutar sig för att hämnas.

Kungen förstår att Hamlet är honom på spåren och skickar honom till England för att döda Hamlet. PÅ vägen överfalls de av pirater och Hamlet lyckas komma hem igen. Hamlet hade innan han for iväg dödat Polonius när han smyglyssnade på ett samtal mellan Hamlet och hans mor där Hamlet berättar om sina misstankar. Polonius dotter tar livet av sig och hennes bror vill då hämnas för både faderns och systerns död. Hamlet luras då av brodern och av kungen till en fäktningsmatch där en förgiftat svärd används. Men brodern lyckas inte döda Hamlet utan Hamlet dödar honom istället.

Ja, så fortsätter det med komplotter där även Hamlets mor, drottningen dör, Claudius blir dödad och till slut dör även Hamlet av sina skador. Det är helt enkelt konspirationer på hög nivå genom hela pjäsen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.